Передплата 2024 ВЗ

У Берліні вирішують питання підтримки України

  • 08.09.2024, 13:50
  • 221

Петро Порошенко розповів журналістам про підсумки візиту до столиці ФРН

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Він зазначив, що у Німеччині цими днями вирішують важливі для України питання. Пʼятий президент також повідомив, що провів переговори про постачання новітніх радарів для комплексів «Ай-Петрі СВ».

«Цей день наша команда працює у Берліні, бо саме тут вирішуються дуже важливі для України питання. Це і проведення „Рамштайну“, це і виділення коштів з боку країн коаліції. Я хочу заспокоїти всіх від паніки, що нібито в Берліні, Саксонії, Тюрингії перемагають пропутінські сили. Я хочу підтвердити: двопартійна підтримка України, нашої оборони та нашого європейського майбутнього сьогодні в Берліні є», — констатував Порошенко.

«Хочу нагадати, що Німеччина — це кузня зброї, яка надходить в Україну. Дуже крутої, класної зброї. Це і „IRIS-T“, це і „Гепарди“, щоб протистояти „Шахедам“. Все це працює у тісній взаємодії з комплексами протидії технічній розвідці ворога „Ай-Петрі СВ“. Ми провели переговори для того, щоб мати змогу доукомплектовувати їх спеціальними радарами німецького виробництва для ефективнішої боротьби проти ворожих БПЛА», — сказав Порошенко.

«Тут відбулися зустрічі з керівництвом комітету закордонних справ, комітету національної безпеки та оборони. Ми обговорили все — від процесу реформ, які відбуваються в Україні, до забезпечення фінансування. Від можливої підтримки євроатлантичної інтеграції нашої держави до посилення нашої протиповітряної оборони та ізраїльської моделі захисту українського неба. Були зустрічі з державним міністром закордонних справ, з керівництвом МЗС для того, щоб чітко скоординувати та узгодити позиції з підтримки України», — зазначив Порошенко.

Схожі новини