Передплата 2024 ВЗ

У справі знущання і зґвалтування хлопчика на Полтавщині двом хлопцям повідомили про підозру

  • 03.09.2024, 12:15
  • 155

Поліція повідомила про підозру двом хлопцям, які причетні до знущання над 12-річним хлопчиком у селищі Котельва на Полтавщині

Місце, де сталася подія. Фото Суспільного
Місце, де сталася подія. Фото Суспільного

Про це передає пресслужба поліції Полтавської області.

Зокрема, 15-річного хлопця підозрюють у сексуальному насильстві, а іншого, 22-річного місцевого мешканця, підозрюють у сексуальному насильстві та втягненні неповнолітніх у протиправну діяльність. Його вже взяли під варту на два місяці.

30 серпня Ярослава Скороход повідомила, що на пляжі «Мусійка» в Котельві троє місцевих хлопців принижували та знущалися над 12-річним підлітком. За її словами, дитину спершу побили, а потім зґвалтували палкою.

На підтвердження своїх слів Скороход вказала дві постанови (тут і тут) із судового реєстру. У постановах йдеться, що напад стався у червні, а підозрювані вчинили «хуліганські дії» щодо малолітнього, зокрема — ображали його, «примушували оголятися, знімали з нього плавки та принижували».

Також один з них знімав усе це на телефон, а потім поширив відео серед своїх знайомих.

До відповідальності притягнули батьків двох правопорушників, оскільки вони були молодші 16 років (Скороход каже, що їм 15 і 14). Батьків визнали винними в невиконанні обовʼязків щодо виховання дітей та призначили штраф. Одним — 850 гривень, іншим — 1 190.

Скороход говорила і про третього нападника, ймовірно, повнолітнього, але про нього в матеріалах справи не йшлося.

31 серпня під Котелевським відділенням поліції зібралися приблизно 20 людей, які прийшли підтримати родину постраждалого хлопчика. Також вони вимагали якісного розслідування і справедливого покарання для кривдників. Після цього правоохоронці розпочали нове кримінальне провадження за статтею про сексуальне насильство.

Ситуацію прокоментував і омбудсман Дмитро Лубінець. Він підготував лист до керівництва Національної поліції з вимогою здійснити службове розслідування.

Схожі новини