Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США замовили протитанкові ракети: кілька тисяч передадуть Україні

  • 30.08.2024, 11:15
  • 273

Американська армія замовила ракети Javelin на 1,3 млрд доларів. Наразі це є найбільшим однорічним контрактом на виробництво такої зброї

Фото ілюстративне із Вікіпедії
Фото ілюстративне із Вікіпедії

Відомо, що понад 4000 ракет Javelin з цього контракту відправлять в Україну для поповнення запасів.

Виробники, компанії Lockheed Martin та Raytheon повідомляють, що ця угода є частиною контракту на виробництво ракет Javelin та супутнього обладнання та послуг, який уклали у травні 2023 року.

Цей багаторічний контракт може сягнути 7,2 мільярда доларів на виробництво «невизначеної кількості» ракет між 2023 і 2026 роками.

Також виробники зазначили, що цей контракт передбачає закупівлю систем озброєння Javelin і підтримку виробництва для армії США. Згідно з повідомленням, заплановано збільшити виробництво Javelin All Up Round (AUR) до 3960 на рік до кінця 2026 року.

«Зараз, як ніколи, Javelin визнано найефективнішою, перевіреною в боях системою протиброньової зброї у світі», — наголосив Енді Амаро, президент JJV і програмний директор Javelin у компанії Raytheon.

Спільне підприємство додало, що має понад 25 міжнародних клієнтів по всьому світу і досі виробило понад 50 тисяч ракет Javelin і понад 12 тисяч командних пускових установок багаторазового використання.

Схожі новини