Передплата 2024 ВЗ

Продукти, які не слід розігрівати

  • 11.06.2024, 21:00
  • 744

Деякі страви потрібно з'їдати відразу і викидати залишки, бо під час розігрівання в них утворюються токсичні речовини

Як зазначають медики, в першу чергу ця рекомендація стосується дуже попу­лярної у всьому світі страви — омлету. За повторної термічної обробки в ньому утво­рюються токсини і канцерогени, які можуть призвести до розвитку онкології. Це стосу­ється будь-яких страв з яєць: іноді їх дода­ють як начинку для бутербродів, перемішу­ючи її, наприклад, з сиром і розігріваючи. Розігріті яйця стають токсичними.

Шпинат, який так корисний і цінуєть­ся у правильному харчуванні, втрачає всю свою привабливість, якщо його ро­зігріти. Але тут інший процес — нітрати в ньому внаслідок повторного нагрівання перетворюються в нітрити й нітрозамі­ни, що може бути дуже небезпечним для здоров’я. Те ж стосується і селери.

Гриби. Незважаючи на високий вміст білка і амінокислот, вони часто погано за­своюються. А якщо ще й підігрівати вчо­рашнє ризото, білок в грибах змінює свою структуру, що може призвести до болів у шлунку і здуття живота.

Валентина Миколів.

Схожі новини