Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Білки — на сніданок, вуглеводи — на вечерю

  • 20.08.2024, 07:00
  • 460

Якщо ви надумали зайнятися очищенням організму, необхідно переглянути своє ставлення до їжі

По-перше, необхідно зни­зити кількість м’яса в раціоні. Мало того, що воно важко пе­ретравлюється, під час роз­паду його тканин утворюються солі сечової кислоти — урати, накопичення яких призводить до утворення ниркових каме­нів.

По-друге, потрібно відмо­витися від напівфабрикатів, багатих не лише на штучні до­бавки, а й надмірну кількість жирів та вуглеводів. Велика кількість не потрібних організ­му вуглеводів міститься і в різ­номанітних солодощах, цукрі, зефірі, збитих вершках.

По-третє, невдалі комбіна­ції продуктів харчування пере­шкоджають повноцінному про­цесу травлення.

Організму потрібно докла­дати значних зусиль, щоб пе­ретравити м’ясо з картоплею, бутерброд із ковбасою, пель­мені й пиріжки з м’ясом. Однак правильно підібраний раціон не тільки не забруднює орга­нізм шлаками, а й очищає його. У складі продуктів харчування є компоненти, які сприяють роз­щепленню і розчиненню шла­ків і виведенню їх з організму. Насамперед — це кислоти на­турального походження.

Основні принципи розділь­ного харчування полягають у тому, щоб під час їди не змі­шувати білкових і вуглеводних продуктів. До білкових продук­тів належать: м’ясо, ковбаси, шинка, риба, яйця; молоко і молочні продукти (сир, смета­на); гриби, бобові, горіхи. До вуглеводних продуктів: карто­пля, борошняні вироби (хліб, макарони, булки), крупи, со­лодощі, цукор, мед, варення. Хоча роздільне харчування само собою не є методом очи­щення організму, але процес травлення буде відбуватися швидше й легше, зникне га­зоутворення. А звільнення ор­ганізму від шлаків і залишків речовин відбуватиметься при­родно і не потребуватиме жод­них додаткових зусиль.

Отже, з чого повинно скла­датися і який вигляд матиме меню роздільного харчуван­ня? На сніданок з'їжте кашу з джемом, не додаючи масла, овочевий або фруктовий салат, чай або кава, але без молока чи вершків. На обід приготуйте овочевий салат, шматок м’яса або птиці, відвареної або об­смаженої в грилі (обвалювати або обсмажувати в сухарях не варто). Можна з'їсти шматок сиру, випити узвару або кави з молоком без хліба і цукру. На вечерю — порція сирих або туш­кованих овочів, сир, йогурт, але знову без хліба і цукру. Меню можна змінювати, роблячи сніданок білковим, а вечерю — вуглеводною. Такий спосіб харчування не лише позитивно вплине на ваше здоров’я, а й допоможе знизити вагу.

Валентина Миколів.

Схожі новини