Передплата 2024 «Добрий господар»

Непальські найманці втікають із армії рф, — розвідка

  • 01.05.2024, 16:30
  • 491

Громадяни Непалу, яких рф завербувала для війни проти України, масово дезертирують

Фото ілюстративне із сайту Кореспондент
Фото ілюстративне із сайту Кореспондент

Про це повідомили в українській розвідці.

«Втеча найманців з Непалу, закріплених за військовою частиною 29 328 зс рф, спричинена величезними втратами у „м'ясних штурмах“, жорстоким ставленням московитських польових командирів, включно із позасудовими стратами за відмову від виконання наказів йти на вірну смерть, а також — невиплатою обіцяних грошей», — пояснили у ГУР.

Так, групи військових рф здійснюють активні пошуки втікачів на окупованих територіях України, зокрема на Луганщині, де перебував особовий склад в/ч 29 328. Проте результатів цей процес не дає

«Ватажки російської мотострілецької військової частини у рапортах і доповідях „нагору“ пояснюють дезертирство непальців нісенітницями про ймовірне „відбуття до рідної країни через землетрус“. Утім потрапити з окупованої Луганщини назад у Непал самотужки ― справа не надто легка. До того ж за участь у бойових діях проти України у складі російської армії громадянам Непалу у їхній державі може загрожувати притягнення до відповідальності. У підсумку бажання заробити „легких“ грошей перетворилось для непальських найманців у пастку, безпечного виходу з якої не існує», — додали в ГУР.

У Непалі у січні 2024 року заявили, що росія завербувала понад 200 громадян на війну проти України.

Згодом Непал припинив видачу дозволів на роботу в рф через вербування своїх солдатів на війну.

Відомо, що шістьох громадян Непалу ліквідували в Україні. Катманду закликало росію виплатити компенсацію.

За даними SkyNews, Росія завербувала приблизно 2 тис. громадян Непалу.

Схожі новини