Передплата 2024 «Добра кухня»

Потяг до їжі з гострим смаком може свідчити про проблеми зі здоров’ям

  • 03.04.2024, 22:30
  • 737

Потяг до гострих продуктів може, крім іншого, свідчити про проблеми зі щитовидною залозою. Їжа з гострим смаком стимулює кровообіг. Завдяки активізації кровотоку відбувається приплив енергії, збільшується працездатність, тонус

Фото умовне з сайту pexels
Фото умовне з сайту pexels

Таким чином потяг до гостро­го може виникати за порушень, що тісно пов’язані з ослабленням кровотоку. Коли організм прагне гострого, він намагається активі­зувати рух крові по тілу. Перевага страв з перцем може говорити про атеросклероз. За атероскле­розу крові складно протиснутися по дрібних кровоносних судинах, і організм мимоволі намагається покращити кровообіг за рахунок гострої їжі.

Крім того, апетит на все гостре може виникати в тісному зв’язку з порушеннями роботи щитовидної залози. У разі недостатності відпо­відних гормонів падає рівень енер­гії. Їжа з гострим смаком сприяє більш інтенсивному кровообігу, тому організм рятується від млявості. Пристрасть до гострого іноді вини­кає під час депресії, оскільки гостра їжа стимулює вироблення в організ­мі ендорфінів — гормонів радості.

Валентина Миколів.

Схожі новини