Передплата 2024 «Добрий господар»

Виставу «Чуваки не святкують, або Ukrainian» покажуть «на біс» у Львові

  • 20.03.2024, 15:29
  • 468

13 квітня (субота) до Львова з гастролями повертається вистава «Чуваки не святкують, або Ukrainian». Торік восени ця актуальна постановка режисера Максима Голенка за творами Руслана Горового уже наробила галасу у місті Лева. Тож її творці везуть показ «на біс»

Цього разу — не сцені Палацу культури залізничників «РОКС» (м. Львів, вул. Федьковича, 54/56). Початок — о 18:00.

Цієї весни виставу «Чуваки не святкують, або Ukrainian», окрім Львова (13 квітня), побачать також у Києві (29 березня) та Івано-Франківську (14 квітня). А влітку гастрольний тур продовжиться і в інших містах України.

«Чуваки не святкують, або Ukrainian» у театральних колах називають «виставою-катарсис», «ковтком свіжого повітря в театральному житті України». Це постановка, на яку ходять знову і знову. Вона — про кожного з нас, про життя — як воно є.

Гумор і водночас сум, сміх і водночас сльози. На сцені - неймовірний Дмитро Усов, актор Одеського українського театру ім. Василька, київських Дикого театру та Театру на Липках. Також саме у цьому спектаклі відбувся акторський дебют Руслана Горового, автора «Чуваків» — відомого українського журналіста, письменника, музиканта. До слова, Горовий — автор ще й музики та слів пісень, що звучать у саундтреку постановки.

Вистава — про сучасність, про війну та про те, як ми змінювалися разом з Україною. В центрі сюжету — не сама війна, а життя «Чувака» — українця, який розповідає про своє дитинство і юність в Конотопі, навчання в Києві, Майдан, війну росії проти України, дружбу, любов та зраду.

Режисер вистави «Чуваки не святкують, або Ukrainian» — Максим Голенко, сьогоднішній художній керівник Національного театру ім. Марії Заньковецької. Сценограф та костюми — неперевершена Леся Головач, художник — найвідоміший плакатист України Нікіта Тітов. Продюсер — Михайло Бондаренко, засновник театру та гастрольного руху «Ампулка».

Новітня класика, яка декому відкриє очі на правду, про яку мовчать, декому допоможе зрозуміти серйозність ситуації, а іншим — зможе просто підняти настрій і змусити вірити в краще майбутнє. Увага: вистава 16+, використовується ненормативна лексика.

Квитки на виставу «Чуваки не святкують, або Ukrainian» 13 квітня у Львові (в Палаці культури залізничників «РОКС») доступні онлайн: https://lviv.kontramarka.ua/uk/cuvaki-ne-svatkuut-abo-ukrainian-lviv-90 463.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIjdHusduHhQMVzmpBAh0OFA7dEAAYASAAEgKBkfD_BwE&fbclid=IwAR19VxjVYIbpl70Uk-vjrxLJqCW5Mn3n_ym4byw1y5v6Cq1A1OjpeYu3IaQ.

Схожі новини