Передплата 2024 ВЗ

медведчук намагається поновити адвокатську діяльність в Україні

  • 14.03.2024, 16:45
  • 683

Обвинувачений у держзраді колишній народний депутат віктор медведчук подав апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду щодо відмови у поновленні його адвокатської діяльності

віктор медведчук. Фото РІАН
віктор медведчук. Фото РІАН

За даними джерел, медведчук не погодився із рішенням Київського окружного адміністративного суду. У лютому судді відмовили екснардепу в поновленні свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

12 березня Шостий апеляційний адміністративний суд розпочав апеляційне провадження за скаргою Медведчука.

«Маємо усвідомлювати, що в Асоціації адвокатури досі діє монополія соратників Медведчука і цю монополію очолює Лідія Ізовітова. У звіті Єврокомісії прямим текстом написано, що ми маємо змінювати законодавство про адвокатуру. Нагадую всім, що воно було створене за часів зрадника януковича і його посіпака Портнов дуже радів закону „Про адвокатуру“. І не дарма. Саме цей закон дозволяє соратникам Медведчука з 2012 року тримати у заручниках всіх адвокатів. А з огляду на те, що у нас адвокатура дає кадри в прокуратуру і суди, то ми ставимо під загрозу і судову реформу. Змінити закон — це задача профільного комітету, який очолює Денис Маслов, але вони цей процес навіть не починали», — наголосив адвокат Ілля Костін.

Схожі новини