Передплата 2024 «Добрий господар»

Американець через сайт знайомств передав жінці секретні дані про війну в Україні, — ЗМІ

  • 05.03.2024, 12:15
  • 532

Підполковника у відставці, а нині - цивільного службовця ВПС США, звинувачують у поширенні на іноземному сайті знайомств секретної інформації, яка повʼязана із війною в Україні

Фото умовне із сайту Anadolu
Фото умовне із сайту Anadolu

Відомо, що 63-річний Девід Франклін Слейтер передав невідомій жінці інформацію оборонного характеру про війну в Україні через сайт знайомств та електронною поштою.

Чоловіка заарештували за обвинуваченням у змові з метою передачі секретної інформації. Судове слухання у справі заплановане на 5 березня.

Слейтер був цивільним службовцем Стратегічного командування США в окрузі Небраска. Він відвідував брифінги про війну, які відбувалися під грифом «цілком таємно». Підозрюваний пішов у відставку у званні підполковника армії у грудні 2020 року та кілька років працював у секретному відділі Стратегічного командування США.

Останнім часом він працював як цивільний службовець у ВПС.

Прокуратура повідомила, що, попри підписку про нерозголошення секретної інформації, Слейтер передавав дані жінці, яка проживала в Україні, з лютого до квітня 2022 року.

У повідомленнях, якими вони обмінювалися на платформі, жінка нібито називала Слейтера «любим секретним інформатором», а також «таємним агентом». Також вона подякувала йому за цінну інформацію — дані розвідки про військові цілі та російські військові можливості.

Схожі новини