Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський і Порошенко разом мали б більший вплив на Мюнхенській конференції, — євродепутат

  • 17.02.2024, 13:20
  • 528

Усім цілком зрозуміло, хто з них чинний президент, а хто — колишній

Володимир Зеленський. Фото ОПУ
Володимир Зеленський. Фото ОПУ

В інтересах України давати слово на міжнародних майданчиках усім, хто бореться за її перемогу.

Про це «5 каналу» заявив депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Ґалер. Так він прокоментував заборону на участь Петра Порошенка у Мюнхенській безпековій конференції.

Міхаель Ґалер проти того, аби українським нардепам обмежували поїздки за кордон. На думку євродепутата, спільна участь Володимира Зеленського і Петра Порошенка у Мюнхенській безпековій конференції мала би сильніший ефект і аж ніяк не применшила б роль чинного президента України.

«В інтересах України дозволяти всім, хто її представляє і бореться за її свободу, виступати і ділитися своїми думками на важливих конференціях, як от Мюнхенська безпекова конференція. Мені шкода, що стаються такі ситуації. Було б краще, якби Володимир Зеленський та Петро Порошенко разом з’явилися на заході. Усім цілком зрозуміло, хто з них чинний президент, а хто — колишній. Якби вони разом були у Мюнхені й доносили однакові меседжі, це мало б навіть більший вплив і в жодному разі не применшило б роль президента. Якщо президент України відчуває, що попередник посуває його на друге місце, то, гадаю, це якраз посилює його позиції, а не відвертає від нього увагу», — заявив євродепутат.

Схожі новини