Передплата 2024 ВЗ

Польські фермери блокують п’ять пунктів пропуску на кордоні з Україною, — речник

  • 13.02.2024, 11:50
  • 470

У чергах стоять приблизно 1250 вантажівок

Фото ТСН
Фото ТСН

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Станом на цей момент (блокують. — Ред.) п’ять пунктів пропуску», — заявив він.

За його словами, ще вчора до 10:00 польські фермери блокували два напрямки: «Ягодин» і «Рава-Руська». Уже після 10:00 вони відновили блокування «Шегині» та розширили пікет у напрямках пунктів пропуску «Устилуг» та «Угринів».

"Фактично це п’ять напрямків, де на території Польщі блокується рух для вантажних засобів", — сказав Демченко, зазначивши, що «на всіх цих напрямках станом на ранок у чергах перебувають приблизно 1250 вантажних автомобілів, найбільше — навпроти «Ягодина» та «Рави-Руської».

Він зауважив, що мітингарі пропускають мало вантажівок. Зокрема, за годину можуть пропускати за будь-яким із напрямків один-три автомобілі і в бік Польщі, і на виїзд.

«Усе залежить від організаторів та учасників і їхнього бажання пропустити автомобілі через свої умовні місця, де вони блокують рух. На щастя, не блокують рух для інших категорій транспорту. Легкові автомобілі й автобуси вільно перетинають кордон в обох напрямках», — пояснив спікер.

Схожі новини