Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Херсонщину привезли техніку бригадам, які воюють на південному фронті

  • 27.01.2024, 17:20
  • 559

Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав автомобільну техніку, дрони, хімічні грілки та шини у підрозділи морської піхоти, артилеристам і бійцям бригади тероборони

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Кожна поїздка на фронт — це перш за все зустрічі з друзями, побратимами, говорить Порошенко. Олексій Петров з позивним «Кіт» — відомий блогер, громадський активіст, ветеран АТО, після початку повномасштабного вторгнення знову воює. Його артилерійській бригаді Порошенко привіз шини для вантажівок КрАЗ, активні навушники, хімічні грілки та дрони DJI Mavic 3. Олексій Петров каже: дрони на війні живуть недовго, вони завжди в дефіциті. Але це — «очі» військових, які рятують життя.

«Я не знаю, скільки проживуть ці пʼять „Мавіків“. Може добу. Може місяць. Але я точно знаю, що вони встигнуть побачити ціль та передати координати артилерії. Або підстрахують своїми очами fpv-дрони, а вже ті в свою чергу відправлять додому, на росію, певну кількість окупантів, красиво упакованих в чорні пакети», — говорить військовий.

«Щиро вдячний Петру Порошенку за миттєво вирішене питання. (Ну, як завжди). Ці „пташки“ не мені особисто. Навіть не моєму взводу. У нас трішки інші девайси. „Мавіки“ нашій бригаді. Я навіть не знаю позивних пілотів, які вже завтра піднімуть борти в небо», — додає Петров.

На Херсонщині зараз служить і Мар’яна Ніцевич. «Це неймовірна дівчина, член нашої команди, яка працювала з нами пліч-о-пліч. Вона дуже любить своїх бойових побратимів, тому попросила для них велику вантажівку», — розповідає Порошенко. Тож цього разу 112 окремій бригаді ТрО, яка після визволення Києва пішла давити орків на Півдні, привезли потужну автівку DAF YA.

Також військовим передали півтори сотні активних навушників. «Маємо знизити відсоток контузій серед військових», — пояснив Порошенко.

Дві бригади морської піхоти отримали прально-душові комплекси. «36-та бригада отримує вже третій комплекс. 35-та випробує його вперше. Підозрюю, що залишаться задоволеними і попросять ще. Тому ми не припиняємо їх виробництво», — пояснює Петро Порошенко.

«Для мене принципово, що ми зустрілися саме сьогодні, бо завтра я відʼїжджаю на комісію Україна — НАТО для того, щоб посилити підготовку до літнього саміту НАТО у Вашингтоні. Наше завдання — робити все від нас залежне, щоб отримати запрошення в НАТО. Бо запрошення в НАТО — це ключовий елемент нашої перемоги і прискорення закінчення війни. Додаткове озброєння, додаткові боєприпаси», — зазначив пʼятий президент.

«Але перша наша робота — це допомога армії. Ми не збираємося зупинятися і продовжуємо цю роботу», — говорить Порошенко.

Загалом від початку вторгнення Петро Порошенко витратив на допомогу ЗСУ 3 млрд 700 млн грн власних коштів. Разом з волонтерами ГО «Справа Громад», які акумулюють донати небайдужих українців, на техніку та спорядження для армії спрямували понад 4 млрд 300 млн грн.

Схожі новини