Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Незряча школярка із Львівщини зібрала 2 млн на ЗСУ

  • 11.01.2024, 11:05
  • 1 062

Дівчинка співала на вулиці та по церквах — і так зібрала 2 млн гривень на потреби українських воїнів

Фото Оксана Скородинська, Наталія Бражник
Фото Оксана Скородинська, Наталія Бражник

Про це повідомила голова волонтерської групи ГО «Майдан» смт. Щирець Оксана Скородинська.

«Навесні 2022 року з початком повномасштабної війни до нашої організації долучилася пані Наталія Бражник з донькою Анною-Марією, вони раніше проживали в нашій територіальній громаді (Щирець, — ред.) і запропонували збирати кошти для військових, співаючи на вулиці. В них в сім'ї четверо дітей, і один із братів пішов на війну, тому в дівчинки виникла така ініціатива», — розповіла Скородинська Укрінформу.

З її слів, коли стало холодно, організація звернулася до церков, щоб дали дозвіл Анні-Марії співати у храмах, і з осені 2022 року дівчинка продовжує радувати своїми піснями та грою на бандурі парафіян у громадах Львівщини. Волонтери організації «Майдан» пошили юній співачці костюми для виступів, а також військову форму, яку дитина дуже любить.

«За час нашої співпраці Анна-Марія назбирала для військових понад два мільйони гривень і не зупиняється на цьому, збір продовжується. Сьогодні вони були в мене разом із мамою, ми передаємо прилад нічного бачення, то для звіту робили фото з дівчинкою, а хлопці на фронті відповідно надішлють відео, яким Анна-Марія дуже рада. Бо ж фото побачити не може, а так чує слова подяки, і це їй дуже підбадьорює та мотивує. Зараз збираємо разом кошти на дрон для ракетно-зенітних військ», — додала голова волонтерської групи.

Схожі новини