Передплата 2024 ВЗ

Австралія посилить підготовку українських військових

  • 14.12.2023, 18:20
  • 412

Австралія у межах операції «Куду» розширить свої зобов’язання щодо програми підготовки новобранців зі Збройних сил України у 2024 році

Фото Міноборони Австралії
Фото Міноборони Австралії

Відтак із січня цього року австралійські солдати допомогли навчити понад 1200 новобранців у рамках багатонаціональної навчальної місії, що проводиться під керівництвом Великої Британії та на її базі, щоб підтримати національну оборону України після вторгнення рф.

Остання ротація з 70 інструкторів Австралійських сил оборони (ADF) повернулася до Дарвіна цього тижня. Упродовж наступних 12 місяців кількість військовослужбовців ADF, яких скеровують у межах кожної ротації, збільшиться до 90 осіб.

Роль Австралії буде розширена та охоплюватиме програму підготовки молодших командирів з фокусом на такі галузі, як основи бойових навичок, включно з міською та окопною війною, наданням першої допомоги в бою, інформуванням про вибухонебезпечні предмети й влучною стрільбою.

Із червня 2022 року понад 30 тисяч українських військових відбули підготовку, за підтримки персоналу з Австралії, Канади, Нової Зеландії, Норвегії, Данії, Фінляндії, Швеції, Литви, Нідерландів і Румунії.

Схожі новини