Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїль не причетний до вибуху у лікарні у секторі Гази — розвідка Британії

  • 24.10.2023, 14:40
  • 352

На медзаклад впала ракета, яку запустили із боку Палестини

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Про такий висновок британської розвідки заявив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак.

Він зазначив, що неправильні інформація й звинувачення Ізраїлю у трагедії призвели до ще більшої напруженості в регіоні та у Великій Британії. Адже після інциденту у країнах відбулася хвиля антиізраїльських протестів.

«Коли йдеться про такі чутливі речі, ми всі повинні бути більш обережними у висловлюваннях і діяти, спираючись лише на факти. Реакція на жахливий вибух в арабській лікарні Аль-Аглі була яскравим тому прикладом. Ми подбали про те, щоб вивчити усі наявні натепер докази. На основі глибокого аналізу нашої розвідки й експертів зі зброї, британський уряд вважає, що вибух, найімовірніше, був спричинений ракетою або частиною ракети, яка була запущена з території Гази в напрямку Ізраїлю. Неправильне повідомлення про цей інцидент негативно вплинуло на регіон, зокрема на життєво важливі дипломатичні зусилля США і спровокувала напруженість у нас вдома», — наголосив прем'єр Великої Британії.

Вибух у лікарні Аль-Аглі стався минулого тижня. Влада Палестини звинуватила Ізраїль в авіаударі та заявила про пів тисячі загиблих. Однак західні спецслужби стверджують, що справжня кількість жертв може становити майже сотню. Пентагон та ізраїльські розвідники спростовують інформацію про те, що до атаки причетний ЦАХАЛ. Повітряні знімки, зображення з місця події та перехоплені сигнали додатково свідчать, що ракету випустили із території сектора Газа, і вона впала біля лікарні, а не на саму будівлю.

Схожі новини