Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна та Польща презентують набір пам’ятних срібних монет до Дня Незалежності (ФОТО)

  • 11.08.2023, 15:40
  • 776

Національний банк України та Національний банк Польщі зроблять спільний набір із двох срібних пам’ятних монет «Дружба та братство — найбільше багатство»

Фото НБУ
Фото НБУ

Як повідомили в НБУ, набір складається із двох срібних пам’ятних монет, які разом утворюють символічну фігуру у формі серця. Їхній номінал — 10 гривень та 10 злотих.

Загальний тираж набору — до 10 тисяч штук (по п’ять тисяч штук для кожної країни). Половину тиражу монет виготовив Банкнотно-монетний двір НБУ, іншу половину — Польський монетний двір (Mennica Polska S.A.). Дизайн монет придумав заслужений художник України Володимир Таран.

Монети з`являться в обігу 24 серпня 2023 року, до Дня Незалежності України.

Придбати їх можна буде з 31 серпня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ, а також у банків-дистриб'юторів (АТ АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «АБ «РАДАБАНК», АТ «ТАСКОМБАНК», АТ КБ «ПриватБанк»).

"Від початку повномасштабного вторгнення польський народ одним із перших підтримав Україну, продемонструвавши гуманізм та щиросердність, солідарність та партнерство. Дякуємо всьому польському народу за неоціненну допомогу, зокрема, за прихисток мільйонів українців, що рятувалися від жахіть війни, — зазначили у пресслужбі НБУ.

Схожі новини