Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні можуть запровадити «День подяки»

  • 08.08.2023, 12:55
  • 733

Він буде вихідним

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 9574 про нове державне свято — «День подяки».

Він буде вихідним.

Нове свято пропонують запровадити 22 жовтня — відповідний законопроєкт передали Парламенту 7 серпня.

Ініціатор — нардеп «Слуги народу» Георгій Мазурашу з Чернівецької області, який раніше пропонував змінити текст гімну на більш «позитивний».

"Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття вдячності на загальнонаціональний рівень (як це зроблено у деяких високорозвинутих країнах), коли кожна людина матиме офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити", — пояснили доцільність законопроєкту.

Ініціатори вважають, що «День подяки» варто святкувати 22 жовтня, бо осіння пора «сприятиме святкуванню за родинним столом», а також у світі у цей день святкують «День змін на краще».

«Метою законопроєкту є формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує», — зазначили у пояснювальній записці.

Також ця ідея не потребує виділення додаткових коштів з держбюджету.

Якщо законопроєкт підтримають, «День подяки» може стати офіційним вихідним.

Як відомо, «День подяки» традиційно святкують у США в останній четвер листопада. Цей день пілігрими називали святом врожаю.

Схожі новини