Передплата 2024 ВЗ

Упродовж травня обстежтеся на меланому!

Черговий лікар поліклініки прийме, навіть якщо немає декларації зі сімейним лікарем

Травень — місяць обізнаності про меланому. Це злоякісне новоутворення шкіри, одне з найнебезпечніших серед усіх ракових захворювань шкіри, оскільки поширюється через лімфу й кров майже в усі органи. Аби уберегти себе та рідних, лікарі радять пройти у Львові безкоштовне обстеження.

В управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради кажуть, пройти обстежен­ня можна у будь-якій міській поліклініці Львова. Перевірити шкіру можна у чергового ліка­ря поліклініки, а також у закла­дах Першого, Другого й Третьо­го медичних об'єднань Львова.

«Скринінг — одна із форм раннього виявлення злоякісних пухлин під час профілактично­го обстеження. За будь-яких ознак, що вказують на меланому, не зволікайте і звертайтесь до свого сімейно­го лікаря. Пройти безкоштов­не обстеження можна за ске­руванням сімейного лікаря. Але цього місяця, якщо у вас немає укладеної декларації, може­те пройти обстеження у черго­вого лікаря в міських медичних закладах», — повідомила на­чальниця управління охоро­ни здоров’я Львівської місь­кої ради Марта Матюшко.

Основні фактори ризику роз­витку меланоми — світла шкіра, світле волосся і світлі очі. Щоб запобігти виникненню мелано­ми, медики радять користува­тися сонцезахисним кремом зі ступенем захисту не менш, ніж SPF 15 (Sun protection factor). Улітку радять використовувати креми для обличчя із SPF 30 або SPF 50.

Схожі новини