Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ранкова звичка, яка продовжить ваше життя

Від того, яким буде сніданок, залежатимуть ваша активність і самопочуття протягом усього дня

Пропустити сніданок — один з найгірших спо­собів розпочати свій день, якщо це стосується ва­шого здоров’я.

Пропустити ранковий прийом їжі, значить сповіль­нити метаболізм, а це при­зводить до збільшення ваги, негативно впливає на імунну систему і навіть підвищує рі­вень стресу. Тож не варто за­мінювати повноцінний сніда­нок чашкою кави або взагалі його пропускати.

Сніданок повинен місти­ти якнайбільше поживних речовин. Саме таких пра­вил дотримується більшість опитаних довгожителів — жителів «блакитних зон» — регіонів, у яких більше лю­дей живуть значно довше за середньостатистичний термін.

Одна з основних ціннос­тей, спільних для довгожи­телів «блакитних зон», — най­більша порція їжі вранці, а найменша — вдень і ввечері. Їсти ситно, повноцінно, вклю­чати до раціону корисні про­дукти — правильна звичка, яка зміцнить здоров’я та продо­вжить ваше життя.

Зазвичай довгожителі їдять багато цілого зерна, овочів, фруктів та бобів, що дає їм заряд білка, клітковини та антиоксидантів у ранковий час. Експерти з харчування радять перейняти такі прави­ла, щоб почуватися бадьори­ми і довше залишатися моло­дими.

Схожі новини