Передплата 2024 «Добра кухня»

росія втрачає підтримку світу, — Шольц

  • 23.03.2023, 14:45
  • 535

Продовжуючи війну в Україні, рф втрачає симпатиків у світі

Олаф Шольц. Фото із мережі
Олаф Шольц. Фото із мережі

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

«Цілком очевидним є одне: росія втратила багато підтримки в світі. Рішення Генасамблеї ООН є дуже показовим у цьому плані», — заявив він.

Шольц зазначив, що таке ставлення світової спільноти підтверджене кількома резолюціями. Канцллер додав, що навіть ті держави, які утримувалися при голосуванні, вважають російську загарбницьку війну абсолютно неприпустимою і засуджують її, адже свідомі того, що принцип, коли більш потужний сусід може нападати на менш сильного, загрожує безпеці та миру в усьому світі.

«Зрозуміло, що є один шлях до миру: рф має вивести свої війська», — наголосив Шольц.

Він додав, що лідери ЄС обговорять між собою і з генеральним секретарем ООН питання підтримки миру, гарантування непорушності кордонів суверенних держав, а також недопущення глобального голоду та стрибків цін як наслідку війни Росії проти України. Глава німецького уряду наголосив у цьому контексті на важливості забезпечення безперебійного експорту агропродукції з України.

Керівники держав і урядів країн ЄС також матимуть «поглиблену дискусію» з президентом України Володимиром Зеленським щодо війни. Шольц повторив, що путін не очікував такої злагодженої і рішучої підтримки Євросоюзом України.

«І ми готові продовжувати підтримувати Україну так довго, як це буде потрібно», — підсумував канцлер ФРН.

Схожі новини