Передплата 2024 ВЗ

Перевзувся: очільник Флориди Десантіс назвав путіна «воєнним злочинцем»

  • 23.03.2023, 13:15
  • 809

Очільник американського штату Флорида Рон Десантіс назвав російського президента володимира путіна «воєнним злочинцем», якого слід притягнути до відповідальності за його варварське вторгнення в Україну. Раніше він заявляв, що війна в Україні - це «територіальна суперечка»

Рон Десантіс. Фото із мережі
Рон Десантіс. Фото із мережі

Тепер він стверджує, що росія помилилася, вторгнувшись в Україну, і помилилася, вторгнувшись і захопивши Крим у 2014 році, і не переможе у війні.

Десантіс також посилив критику російського диктатора, назвавши його невдахою, який є «заправною станцією з купою ядерної зброї».

Свої заяви він зробив після того, як його розкритикували республіканці, зокрема — губернатор штату Нью-Гемпшир Кріс Сунуну, сенатор Ліндсі Грем і сенатор Марко Рубіо, за те, що він заявив, ніби підтримка України США не становить «життєво важливого» національного інтересу.

Десантіс пояснив, що його заява «була хибно витлумачена». За його словами, очевидно, що повномасштабне вторгнення рф було неправильним, як і незаконна анексія Криму у 2014 році.

«Я маю на увазі місце, де зараз тривають бойові дії, а саме східний прикордонний регіон Донбас, а потім Крим, і якийсь час це належало росії. Я не думаю, що це законно, але вони були. Там дуже багато етнічних росіян. Отже, це складна боротьба, і я мав на увазі саме це, і тому я не думав, що Росія має на це право», — зазначив він.

Щодо зауваження відносно «територіальної суперечки», республіканець наголосив, що «українці мають право на цю територію».

«Якби я міг клацнути пальцями та повернути це Україні на 100%. Але реальність така, що втручання США в ескалації з більшою кількістю зброї, і, звичайно, сухопутних військ, я вважаю, було б помилкою. Отже, це була теза, яку я намагався донести, але рф помилилася, вторгнувшись. Вони помилилися, коли забрали Крим. росія не мала права заходити в Крим або заходити в лютому 2022 року, і це має бути зрозуміло».

Щодо амбіцій російського президента, Десантіс зазначив, що путін вороже налаштований до Сполучених Штатів, проте, він не має звичайних можливостей реалізувати свої амбіції, адже, він, по суті, «заправна станція з купою ядерної зброї».

Окрім цього, він впевнений у тому, що російський лідер повинен відповісти за своє незаконне та неспровоковане вторгнення в Україну.

Також Десантіс переконаний, що Україна зрештою переможе у війні. Хоча і припустив, що ситуація з тимчасово окупованою частиною Донбасу і Криму може залишитися у «глухому куті».

Схожі новини