Передплата 2024 «Добрий господар»

Уже три роти українських військових мали навчання в Естонії, — міністр

  • 19.03.2023, 19:15
  • 714

В Естонії вже відбулися три цикли навчання для українських військових

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур. Фото із мережі
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур. Фото із мережі

Загалом у навчаннях взяли участь 600 українських військових.

Про це повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

За його словами, щоразу навчання мала одна рота.

Також в Естонії навчалися медики, снайпери та військові деяких інших спеціальностей, повний список яких міністр не вкащав.

На запитання, чому саме Естонія так рішуче підтримує Україну, Певкур відповів, що «всі ми розуміємо, що Україна воює не лише за себе та за український народ. Вони борються за вільний мир та світ, заснований на правилах. Ось чому ми маємо допомагати Україні, чим можемо».

Очільник Міноборони Естонії також зауважив, що поки що Україна «не повернула свою землю… говорити про закінчення війни не доводиться».

«Звичайно, ми всі сподіваємося, що війна закінчиться якнайшвидше. Але ми також повинні розуміти, що це не так просто, тому що обидві сторони глибоко окопалися, так що знадобиться деякий час», — наголосив він.

Міністр вважає, що менталітет російської армії за останні сто років практично не змінився.

«Під час Першої та Другої світових воєн вони використовували одну й ту саму тактику, яка полягала у неймовірних звірствах та воєнних злочинах», — зазначив він.

Певкур вважає, що рф продовжує становити загрозу для країн НАТО, оскільки «у неї поки що достатньо вогневої могутності» і вони «можуть досить швидко поповнити свою армію».

Схожі новини