Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Рубіжному окупанти звільняють громадян із українським паспортом, — ОВА

  • 19.03.2023, 12:15
  • 687

Мешканців так званої «ЛНР» шантажують прискоренням відмови від громадянства України, а в Рубіжному окупанти залишають на роботі людей лише із паспортом рф

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Швидкоруч складений і ухвалений закон, що дозволяє вийти з українського громадянства, оминаючи всі передбачені строки і процедури, опублікований і вже набув чинності. Відтепер мешканець окупованої території не є громадянином України, на думку окупаційної влади, з часу подачі відповідної заяви, а не її розгляду і ухвалення рішення. Тобто, громадянин будь-якої іншої країни може це зробити лише на загальних засадах, від українців, що мають реєстрацію на території рф, цього взагалі не вимагають робити.
А от мешканців так званої „лнр“ змушують поспішати. До того ж, хто знатиме, скільки насправді таких заяв буде написано власноруч, чи писала її людина та чи мешкає вона на зазначеній території», — йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначають в ОВА, у Рубіжному місцева окупаційна влада примушує населення отримувати громадянство рф.

«Українських паспортів у людей поки що не відбирають, проте, для працевлаштування чи можливості не бути звільненим необхідно мати паспорт громадянина рф», — додали в ОВА.

Схожі новини