Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У ПВК «Вагнер» можуть набрати до 30 тисяч бойовиків

  • 18.03.2023, 16:45
  • 584

Засновник ПВК «Вагнер» євген пригожин планує до середини травня набрати для участі у війні проти України 30 тисяч бойовиків

євген пригожин. Фото із мережі
євген пригожин. Фото із мережі

Тепер амість ув’язнених до ПВК тепер беруть вільних громадян.

пригожин оголосив, що рекрутингові центри «Вагнера», які, за його словами, запрацювали минулого тижня у 42 містах рф, вони набирають 500−800 осіб на день. та він не надав жодних доказів на підтримку цих цифр.

Люди пригожина зазнали тяжких втрат під час спроб росіян із захоплення українського міста Бахмут, яке з літа минулого року вистояло у найтривалішій і кровопролитній битві за рік війни.

У січні Штати оцінили, що «Вагнер» мав близько 50 тисяч бойовиків в Україні, зокрема — 40 тисяч засуджених, яких пригожин завербував з російських в’язниць з обіцянкою помилування, якщо вони проживуть шість місяців.

Українські офіційні особи заявили, що майже 30 тисяч бойовиків «Вагнера» дезертували, їх вбили чи поранили.

пригожин сказав, що вербування відбувається краще, ніж він очікував, і що добровольці перебувають у кращій фізичній формі, ніж ув’язнені, яких він брав раніше.

«До середини травня ми плануємо збільшити кількість бійців у наших підрозділах приблизно на 30 тисяч осіб», — пояснив він.

пригожин протягом кількох місяців провадив активну піар-кампанію, розхвалюючи роль «Вагнера» у наступі росії, часто скаржачись на те, що вище військове керівництво не приділяє належної уваги його угрупованню, і навіть стверджуючи, що у неї не вистачає боєприпасів.

Схожі новини