Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«На курси кравців зареєструвалися жінки, які отримали поранення внаслідок агресії росії»

Військових та цивільних навчатимуть робітничих професій на базі училища, що на вул.І.Пулюя, 28

Торік на електрозварників навчалися переселенці
Торік на електрозварників навчалися переселенці

«Навчальна програма дозволить військовим і цивільним людям, які були поранені, не лише підвищити кваліфікацію, але й отримати психологічну підтримку, соціалізуватися»

6 квітня на базі Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва (вул. І. Пулюя, 28) розпочнеться навчання для військових та цивільних, які постраждали від війни (були поранені). Навчання проводитимуть у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Республіки Корея.

Фахівці відібрали робітничі професії, які є найбільш затребувані на ринку праці: кондитер, пекар, продавець, касир, водій, кравець (швачка), робітник з утеплення будівель, електрик та електрозварник ручного зварювання. До програми долучають роботодавців, тобто після завершення кваліфікаційних курсів, люди матимуть роботу.

Про це журналістці «ВЗ» розповіла заступниця директора навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області Наталія Рибак.

— На різні професії зареєструвалося 22 особи. З них — дев’ятеро на електрозварників, які виготовлятимуть паркові лавки, — каже Наталія Рибак. — Але троє осіб, які планували опанувати фах електрозварників, повернулися до військових частин після реабілітації…

Ця навчальна програма дозволить військовим і цивільним людям, які були поранені, не лише підвищити кваліфікацію, але й отримати психологічну підтримку, соціалізуватися. Військовим важко повертатися до мирного життя… У Львові ми набрали пілотну групу, плануємо відпрацювати усі механізми, а далі проєкт пошириться на інші міста України — Дніпро та Чернівці.

Усі охочі можуть долучитися до навчання, — каже Наталія Рибак. — Навчальні курси триватимуть впродовж місяця. Це уже другий соціальний проєкт на Львівщині, до якого долучається Республіка Корея. Торік влітку паркові лавки виготовляли у Львові внутрішньо переміщені особи. Цього року на курси кравців зареєструвалися жінки, які отримали поранення внаслідок агресії рф.

Схожі новини