Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нардеп від «Слуги народу» хоче «взяти під контроль» Мінекології, — ЗМІ

  • 14.03.2023, 14:45
  • 1 201

Під час телефонної чоловік, голосом схожий на Ігоря Негулевського, сказав нардепу Миколі Тищенку, що він хоче ще «заробити сотню» та перевести гроші в офшор. Тоді він планує виїхати в Азію, де його ніхто не знайде

Ігор Негулевський. Фото із мережі
Ігор Негулевський. Фото із мережі

У мережі опублікували аудіозапис, на якому чоловік, голос якого нагадує нардепа від «Слуги народу» Ігоря Негулевського, обговорював, як через Міністерство екології отримати гроші та виїхати з України. Під час розмови йшлося про плани «тихенько піти в ліс», захопивши із собою 200 млн доларів.

Відповідне аудіо 12 березня опублікувало видання «Обозреватель».

Чоловік із голосом, схожим на Негулевського, сказав, що Мінекології можна взяти під контроль за три місяці й так через нього вкрасти ще сотню, а тоді втекти в Азію, де його ніхто не знайде.

«Ми можемо забрати собі повністю міністерство під контроль якесь, припустимо. Наразі тимчасові слідчі комісії перевіряють рік, а може й два роки, все, що пов’язано з екологією — видобуток, нафта, газ, ліс, будь-яка труба на будь-якому підприємстві. Можемо по ходу і забрати це міністерство. Тут вистачить три місяці», — сказав хтось голосом Негулевського.

Він додав, що вкрадені кошти потім потрібно перевести в офшор і вивезти через швейцарські банки, бо ті не видають імен кінцевих бенефіціарів.

Також йдеться про те, що співрозмовником чоловіка є нібито нардеп Микола Тищенко, якого також обрали до Ради від «Слуги народу».

12 березня нардеп Микола Тищенко записав відеозвернення із критикою на адресу Державного агентства лісових ресурсів України. Він заявив, що агентство є фінансовою прокладкою для якихось махінацій, оскільки воно нібито «прокручує» майже 300 млн доларів на рік.

«Тільки уявіть собі. І це під час війни, коли вся команда президента на чолі з Володимиром Олександровичем шукає гроші по всьому світу, а ця трійця влаштувала собі щастя», — сказав Тищенко, маючи на увазі заступника голови Держлісагентства Юрія Сотника та його оточення.

Схожі новини