Передплата 2024 ВЗ

«Українці за покликом серця»

  • 14.03.2023, 12:15
  • 1 156

У Львівській обласній раді триває фотовиставка з нагоди Дня добровольця

Фото пресслужби Львівської облради
Фото пресслужби Львівської облради

В експозиції - світлини захисників і захисниць, які добровільно пішли захищати Україну на початку війни.

Це люди різних професій, які жили звичним життям, працювали, планували майбутнє, але 24 лютого змінило усе назавжди.

На фото — історія життя Героїв до військової служби і після, їхній героїзм, відданість присязі, жага до перемоги і віра у незламність нашої країни.

Як зазначила заступник керівника справ Львівської обласної ради Мирослава Туркало, участь у фотопроєкті взяли 30 мешканців Львівщини.

«У День добровольця, який ми маємо сьогодні, прагнемо згадати кожного українця, який зі зброєю у руках став на захист країни. Добровільно, хто 9 років, хто рік тому, пішли на фронт. Тут є люди різних професій: актори, спортсмени, освітяни, науковці, бармени та байкери, працівники підприємств. Війна змінила їхнє життя. Ми бачимо їхні світлини у мирний та військовий час. Ми справді гордимося тими людьми, які є серед нас», — наголосила Мирослава Туркало.

Учасник фотопроєкту Петро Буряк у звичному житті працював далекобійником, але на початку повномасштабного вторгнення повернувся в Україну і став до лав Збройних сил України.

«Про початок збройної агресії рф почув з новин по радіо. У цей же день повідомив керівництво фірми, у якій працював, що повертаюся в Україну. З’явився у військомат, відбув тренування і вступив до лав 24 окремої механізованої бригади. Виконував бойові завдання на Донеччині, Херсонщині, Луганщині, Запоріжжі. Про те, чи йти на війну навіть не задумувався, бо розумів, що мушу захищати свою сім'ю, свій дім, свою країну. Це обов’язок кожного громадянина боронити свою державу», — наголосив Петро Буряк.

Виставка триватиме у холі обласної ради до кінця цього тижня.

Схожі новини