Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Естонії тривають вибори до парламенту

  • 05.03.2023, 13:45
  • 532

У неділю, 5 березня, в Естонії розпочалися парламентські вибори, під час яких балотуються дев’ять партій та десять незалежних кандидатів

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

У країні виборчі дільниці працюватимуть з 9:00 до 20:00. Громадяни можуть прийти до будь-якої з 405 виборчих дільниць у межах свого виборчого округу, яких 12.

До парламенту країни (Рійгікогу) балотуються 968 кандидатів.

Зранку ЗМІ повідомляли, що у попередньому голосуванні взяли участь 47,3% виборців. Електронно проголосували 313 514 людей, а на виборчих дільницях — 143 346 осіб.

Остаточну кількість електронних голосів підрахують пізно ввечері. Після закриття виборчих дільниць відбудеться облік тих, хто проголосував двічі. Якщо виборець використав обидва способи голосування, то враховуватимуть лише голос, який віддали за допомогою виборчого бюлетеня.

Раніше у передвиборчих опитуваннях із суттєвим відривом лідирувала «Партія реформ» на чолі з прем'єр-міністеркою Каєю Каллас. Євроскептична й Консервативна партія Естонії EKRE була другою за позиціями політичною силою в країні. Партія вимагала припинити військову допомогу Україні, аби не погіршувати відносини з рф та мати зброю для власного захисту.


Джерело: ERR

Схожі новини