Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Військовим необхідно збільшити виплати: заява

  • 03.03.2023, 19:35
  • 853

Фракція «Європейська Солідарність» вимагає уже в березні збільшити виплати захисникам

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Проблема виплат військовим залишається гострою і актуальною. Це — питання елементарної справедливості.

Рішення влади зменшити фінансування воїнів викликало шок своєю абсурдністю. Особливо на тлі останніх новин про корупційні закупівлі в армії, схеми щодо дорожнього будівництва, мільярди на телемарафон «єдині новини» та зловживання ігорного бізнесу, від яких український бюджет втрачає мільярди гривень щомісяця.

Цинічно економити на людях, які захищають країну.

Фракція «Європейська Солідарність» послідовно виступає за відмову від усіх другорядних статей видатків та перерозподіл коштів на збільшення фінансування ЗСУ. Ми подали низку законопроєктів щодо спрямування на підтримку армії десятків мільярдів гривень зі статей, які не є настільки важливими в умовах повномасштабної агресії.

Під час розгляду змін до Державного бюджету жодна поправка щодо підтримки ЗСУ, на жаль, не була підтримана. Голова ВР Руслан Стефанчук, натомість, пообіцяв створити робочу групу для спільного пошуку рішення щодо виплат військовим.

Тому наполягаємо на невідкладному скликанні цієї групи, аби спільний проєкт змін до бюджету було напрацьовано до найближчого пленарного засідання ВР. Щоб вже у березні парламент прийняв рішення щодо збільшення виплат захисникам. Делегуємо наших депутатів Ніну Южаніну та Андрія Парубія до робочої групи і закликаємо всі інші фракції надати своїх представників. На найближчі дні - це найважливіше завдання для парламенту.

У деяких обласних радах «Слуги» за підтримки в тому числі і рештків ОПЗЖ блокують ухвалення заяв із вимогою відновити виплати у попередньому вигляді, але ми не дозволимо керівництву парламенту забути про обіцянку, яку воно дало не нам, а, по суті, військовослужбовцям.

Схожі новини