Передплата 2024 ВЗ

росія не повинна перемогти у війні проти України, — глава МЗС Австрії

  • 25.02.2023, 20:15
  • 781

рф не повинна виграти свою загарбницьку війну проти України

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг. Фото із мережі
Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг. Фото із мережі

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг у своєму виступі на засіданні Постійної ради ОБСЄ з нагоди річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Як видається, росія вже не знає меж у своєму неоімперіалістичному прагненні до влади: від варварських воєнних злочинів, як у Бучі, та неприпустимого ядерного брязкання зброєю, до цинічного використання голоду та енергії як зброї. Одне є очевидним: право сильнішого не повинно перемогти силу закону. рф не повинна виграти цю війну», — заявив австрійський міністр.

Він наголосив, що росія порушила всі межі міжнародного права та Статуту Організації Об'єднаних Націй.

Шалленберг зауважив, що вже рік повномасштабна війна рф проти України призводить до величезних людських страждань і руйнувань, та наголосив, що цілеспрямовані атаки на цивільне населення та цивільну інфраструктуру є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Очільник МЗС Австрії наголосив, що рф може в будь-який момент покласти край людським стражданням в Україні та повторив свою вимогу до президента росії путіна: «Припиніть стріляти. Зупиніть нелюдське кровопролиття. Виведіть свої війська з України».

Він сподівається, що у майбутньому знайдеться місце дипломатії.

«Наш обов’язок, особливо як членів ОБСЄ, не грюкати дверима перед дипломатією. Українці заслуговують на справедливий і тривалий мир. Австрія буде підтримувати їх на цьому шляху — так довго, як це буде необхідно. Адже Австрія дотримується міжнародного права та Статуту Організації Об'єднаних Націй. Австрія стоїть на боці України!», — наголосив Шалленберг.

Схожі новини