Передплата 2024 ВЗ

«Діти не мають страждати через війну»…

У медіатеці презентували керамічне панно, яке люксембурзький художник Паскаль Востеляндт створив разом із львівськими школярами

Фото Романа Балука
Фото Романа Балука

У одній з медіатек Франківського району Львова презентували велике керамічне панно, яке люксембурзький художник Паскаль Востеландт ліпив разом із львівськими школярами. Упродовж кількох місяців діти створювали різноманітні зліпки, які в поєднанні у єдине панно відображають Україну.

Тема панно — «Україна — Ельдорадо майбутнього». Паскаль Востеляндт — випускник школи мистецтв і торгівлі у Люксембурзі, має власну майстерню у цьому місті, де проводить майстер-класи з кераміки для дітей та дорослих.

Чимало років пан Паскаль допомагає соціальним педагогам у розкритті дитячих талантів. З початку широкомасштабного вторгнення рф митець підтримує Україну.

На панно — малюнки мирного неба, сонця, будинків та жінки, яка є берегинею України. «Це панно показує світові ту Україну, про яку мріють наші діти», — розповів директор Львівської муніципальної бібліотеки Василь Кметь.

Паскаль Востеландт додав: «Мене вразило, коли я побачив, як обстрілюють школи. Діти не мають страждати, вони повинні бавитися, розвиватися, вчитися. І мистецтво — це один з кращих способів, через який діти можуть виразити себе, свою індивідуальність, розповісти про свої мрії. Тож виникла ідея створити велику фреску з дітьми з усього світу. Ми розпочали виготовлення цієї фрески з України. У центрі - зображення України, а навкруги невеликі плитки, які виготовляли діти з різних країн світу: Італії, Бельгії, Франції, Люксембургу, Китаю, Німеччини. Ці плитки — символ того, що діти з різних країн підтримують Україну».

Схожі новини