Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хочете збадьоритися, а кави не п'єте? Їжте ківі та зелень

Кава — короткостроковий порятунок від сонливості та втоми. Збалансована дієта, яка включає корисні продукти, допоможе вирішити відразу кілька проблем, одна з яких — сонливість і апатичність

Як виявилося, існують продукти, вживання яких позбавить вас втоми набагато ефективніше, ніж кілька чашок ароматного напою.

  • Ківі. У ківі міститься велика кількість віта­міну С, а також такі корисні мінерали, як калій і магній. Ківі насичує тіло енергією завдяки натуральному цукру і достатній кількості кліт­ковини, які не допускають «провалів» в енер­гетичному потоці.
  • Кунжут. У цих дрібних зернятках містить­ся велика кількість магнію, кальцію і протеї­ну. Додавайте кунжут у тости, смузі, вівсянку — це кардинально змінить ваше самопочуття зранку.
  • Зелень. Зелень багата на фолієву кисло­ту, яка сприяє виробленню дофаміну (хіміч­ної речовини, що допомагає розслабитися). Вона також має у складі фітонутрієнти, анти­оксиданти і травні ферменти, що дозволяють організму ефективно поглинати поживні ре­човини.
  • Лимон. Існує думка, що лимон допомагає очистити організм. Він підвищує рівень лугу в організмі - це сприяє травленню і виведен­ню токсинів. Для ін'єкції бадьорості слід пити чай на основі імбиру, лимона і спецій.

Схожі новини