Передплата 2024 ВЗ

Сенатора Саллівана закликали дати Україні більше систем ППО

  • 08.12.2022, 10:40
  • 544

Петро Порошенко у Вашингтоні обговорив з сенатором Деном Салліваном підтримку України, зокрема надання систем протиповітряної оборони

П’ятий президент подякував за тверду, надійну та багаторічну двопартійну підтримку України з боку Вашингтона.

«Демократична, суверенна та незалежна Україна однозначно належить до інтересів Сполучених Штатів, які підтримуватимуть нашу боротьбу стільки, скільки потрібно», — зазначив Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

«Детального обговорили ситуацію на фронті, останні варварські обстріли росією української критичної інфраструктури та відзначили важливість надання Україні більше зброї та у якомога більш стислі терміни, передусім передових протиповітряних та протиракетних систем захисту нашого неба», — повідомив Порошенко.

Він також висловив переконання, що єдиною справді надійною та ефективною гарантією безпеки для України є членство нашої держави в Північноатлантичному альянсі. «Жодні інші формули та формати не здатні конкурувати з Вашингтонським договором 1949 року», — наголошує Порошенко.

За його словами, у Вашингтоні чітко розуміють, що боротьба України — більша за Україну, що йдеться про світову демократію у протистоянні автократії та диктатурі.

«Дуже важливо, щоб Україна перемогла, як ззовні проти російського агресора, викинувши путінські орди з території нашої держави. Так і зміцнилася всередині як демократична держава з ефективною демократією, верховенством права та незалежною свободою слова», — пише Порошенко.

«Домовилися про необхідність докладання зусиль для активізації співпраці між Конгресом США та Верховною Радою України», — зазначає лідер партії.

Як відомо, сенатор-республіканець Ден Салліван був ініціатором листа шести сенаторів до міністра оборони США Ллойда Остіна та голови Об‘єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі у липні цього року, в якому вони закликали пришвидшити передачу Україні критично важливої військової допомоги.

Автори звернення, зокрема, просили Пентагон розглянути включення до наступного пакету допомоги Україні винищувачі четвертого покоління та витрати на підготовку українських пілотів.

Схожі новини