Передплата 2024 ВЗ

Що робити, коли немає потрібної розкладки на клавіатурі?

  • 01.09.2022, 16:04
  • 2 273

Купуючи ноутбук з-за кордону можна зіткнутися з проблемою відсутності української розкладки.

Проте для вирішення цієї проблеми є декілька способів: є накладки, наклейки та гравіювання клавіатури. Зараз коротко розповімо про кожен зі способів.

Спеціальні наклейки на клавіатуру

Такі наклейки продавались завжди. Вони призначені спеціально для клавіатр, коли не було потрібно розкладки, ао якісь літери просто стирались з часом. Такі наклейки можуть бути прозорі — тоді зовнішній вигляд клавіатури ніяк не змінюється та не закриває інші символи. Існують також непрозорі наклейки. На таких наклейках уже передбачені усі необхідні символи, які є на клавіатурі. Є такі наклейки які світяться вночі, це може бути доволі зручно, якщо вам часто доводиться використовувати клавіатуру в нічний час.

Силіконові накладки з буквами

Такі накладки повністю покриваються клавіатуру. Проте потрібно знайти саме з літерами, адже зазвичай такі накладки в більшості призначені, щоб захистити клавіатуру від пилу та бруду, тому зачасту вони просто прозорі та без написів. З літерами зазвичай випускають для макбуків.

Гравіювання лазером

Останнім часом попит на лазерне гравіювання все більше зростає і це не дивно. Гравіювання це дійсно надійний та довготривалий спосіб нанесення потрібної розкладки на клавіатуру. При цьому ціна такої послуги цілком доступне. Спеціально навчені майстри зроблять все акуратно та безпечно для вашого ноутбука.

Крім лазерного гравіювання існують ще кілька способів нанести шрифт: змоченим чорнилом, обвуглюванням з нагріванням пластику, спінюванням, випалюванням заглиблення у вигляді символів.