Передплата 2024 «Добра кухня»

Як «русскій воєнний корабль» ЗСУ допомагає

Близько 800 тис. грн зібрано від продажу картин українських художників на недавньому благодійному аукціоні у Львові, де найбільшим «лотом» стала робота Бориса Гроха «русскій воєнний корабль, іди на…»

Придбав картину родинний фонд Веселих з Дрогобича. Як інформує газета «Майдан», за це було заплачено 18 тис. доларів.

Родина Веселих у Дрогобичі належить до числа тих, які завжди відрізнялись радикальною націонал-патріотичною позицією. Головним «активом» сімейної команди довший час був колишній директор Дрогобицької нафтобази Василь Веселий. Разом із дружиною виховали двох синів — Андрія та Василя.

Перший із них — знаний на Дрогобиччині підприємець та меценат. На минулих виборах балотувався на посаду Дрогобицького міського голови. Пройшов у другий тур, де програв близько 500 голосів теперішньому очільнику Дрогобицької ОТГ Тарасу Кучмі. Добре знають на Львівщині і другого сина Веселих — Василя. Свого часу він очолював Львівську обласну пошту. Після цього пішов на підвищення — був заступником голови «Укрпошти». Важко сказати, як у майбутньому складеться його кар’єрний ріст. Одне зрозуміло: в молодого топпосадовця є свої честолюбні плани. Інша річ, Андрій Веселий. Виглядає на те, що він, як один із кандидатів на посаду Дрогобицького міського голови, не проти знову спробувати власні сили у виборчих перегонах у Дрогобичі, де його вже впізнають та вітаються з ним. Придбання родинним фондом згадуваної вже картини Андрій Веселий прокоментував так: «Приємно бути дотичним до сучасного українського мистецтва воєнного часу. Особливо, коли кошти від купівлі картини будуть спрямовані на те, щоб наблизити зустріч усієї російської армії зі славнозвісним кораблем».

Виручені на аукціоні у Львові кошти спрямують на допомогу ЗСУ. Крім автівок, придбають ще й захисні каски та бронежилети, іншу амуніцію першої необхідності.

Схожі новини