Передплата 2024 «Добра кухня»

Канада запровадить санкції проти росії

  • 28.06.2022, 08:51
  • 525

У санкційний список потраплять також 15 українців

Канада запровадить санкції проти росії
Канада запровадить санкції проти росії

Про це повідомив премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Зокрема, йдеться про такі обмеження:

  • накладення обмежень на шість фізичних та 46 юридичних осіб, пов’язаних із оборонним сектором росії;
  • запровадження санкцій проти 15 українців, які підтримують російську окупацію України;
  • введення санкції проти 13 державних представників і посадовців оборонного сектора, і двох організацій в білорусі.

Трюдо також оголосив, що Канада планує ввести санкції проти спонсорованих державою агентів дезінформації та пропаганди та організацій, підконтрольних посадовцям російського уряду, щоб протидіяти дезінформації кремля, яку він використовує для виправдання неспровокованої війни в Україні.

Країна також запровадить нововведення щодо заборони експорту певних передових технологій, які можуть покращити внутрішні оборонні можливості росії, зокрема — квантові комп’ютери та передове виробниче обладнання, пов’язані з ними компоненти, матеріали, програмне забезпечення та технології.

Канада також заборонила експорт передових технологій і товарів, які можуть використати у виробництві зброї, до білорусі, а також імпорт і експорт широкого спектра предметів розкоші між Канадою та білоруссю.

У співпраці зі США, Великобританією та Японією прем’єр-міністр оголосив про намір Канади ввести заборону на імпорт певних золотих товарів з росії, виключивши цей товар з офіційних міжнародних ринків і ще більше ізолюючи росію від міжнародних ринків та фінансової системи.

Фото із мережі

Схожі новини