Передплата 2024 «Добра кухня»

Соціальна підтримка, пошук роботи, відновлення документів...

Усі ці послуги можуть отримати українці, які втекли від війни, у новому центрі для вимушених переселенців

Соціальна підтримка, пошук роботи, відновлення документів...
Соціальна підтримка, пошук роботи, відновлення документів...

У приміщенні ЦНАПу та Личаківської районної адміністрації, що на вул. Костя Левицького, 67, запрацював міський Центр підтримки вимушено переміщених осіб.

Тут українці, які змушені були поки­нути рідні домівки через війну, можуть отримати допомогу й консультації щодо пошуку помешкання й роботи, віднов­лення документів тощо. І навіть дізнати­ся, як провести у місті Лева дозвілля й знайти корм для домашніх улюбленців…

На відкриття Центру підтримки завітав мер тимчасово окупованого Скадовська (Херсонщина) Олександр Яковлєв, який зі своєю сім’єю евакуювався і мешкає у Львові. Він наголосив на важливості та­кого Центру для переселенців. За слова­ми пана Яковлєва, у Львові зараз живуть кількасот жителів Скадовська.

Керівник міського управління соці­ального захисту Ігор Кобрин повідомив, що за станом на 21 червня у місті Лева майже 100 тисяч вимушено переміщених українців, які офіційно зареєструвалися. Неофіційно — ще кількадесят тисяч.

«Якщо потрібна психологічна підтрим­ка чи розмова з людьми, які перебувають у схожій ситуації, — приходьте до цього Центру, — закликає директорка департа­менту адміністративних послуг Львів­ської міської ради Валентина Барто­шик. — Якщо є труднощі з адаптацією в місті і непорозуміння з різними структура­ми — приходьте. Зараз ми акумулювали ті речі, які найбільш затребувані, але згодом спектр послуг будемо збільшувати».

Фото Романа Каймана

Схожі новини