Передплата 2024 «Добрий господар»

Уряд змінив умови виїзду дітей на відпочинок за кордон

Через дипломатичні установи будуть перевіряти умови відпочинку

Відтепер дітям простіше виїхати на відпочинок за кордон. Уряд спротив процедуру на час воєнного стану. Документи на організовані групи дітей, які їдуть за кордон на відпочинок чи оздоровлення, перевірятимуть через Національну соціальну сервісну службу України. Обласна військова адміністрація буде дізнаватися детальну інформацію про тих, хто запрошує дітей на відпочинок за кордоном. Якщо там умови належні — діти відправлять у табір чи санаторій.

Про це повідомив на брифінгу у Львові заступник начальника штабу, начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Львівської митниці Ігор Матвійчук.

На час воєнного стану, каже Ігор Матвійчук, неповнолітні можуть перетинати кордон лише з одним із батьків або опікунів. Пункт пропуску дитина може пройти у супроводі лише батька, матері, дідуся, бабусі, вітчима, мачухи або ж повнолітніх сестри чи брата. Нотаріальної згоди на виїзд дитини від інших членів сім’ї не потрібна.

Коли дитина перетинає кордон з кимось не з цього переліку, то має бути письмова згода від одного з батьків, засвідчена в органах опіки та піклування.

Схожі новини