Передплата 2024 «Добрий господар»

Вирощують овочі та плекають квіти

Михайло Бонцьо — один із найдосвідченіших членів садового товариства «Локомотив», що у Зимноводівській ОТГ. Ще 1982 року він отримав тут невелику земельну ділянку, яку досі старанно обробляє та облагороджує. Тож його обійстя — серед найкращих

Уже останньої декади червня Михайло Бонцьо збирає у теплиці урожай огірків. Фото автора
Уже останньої декади червня Михайло Бонцьо збирає у теплиці урожай огірків. Фото автора

Зокрема, тривалий час дбайливий чоло­вік зводив літній будинок. Допомагав у цьому шваґро — професійний будівель­ник. Відтак постала компактна гарна оселя. Поряд удалося змайструвати альтанку, са­райчик для дров тощо.

Багато уваги приділяє господар ро­боті на грядках. Разом із дружиною Лі­дією Никифорівною вирощують суницю, моркву, столові буряки, цибулю, капус­ту. Ще ж росте петрушка, кріп, тягнеться по встановлених тичках в’юнка квасоля.

Лідія Никифорівна обожнює квіти.
Лідія Никифорівна обожнює квіти.

Щоб мати ранню городину, Михайло Михайлович склав зі старих дерев’яних вікон та дверей три невеличкі теплички. В одній росте болгарський перець, в ін­шій — помідори. Третя ж споруда закри­того ґрунту відведена під огірки. Завдя­ки належним умовам вони вже останньої декади червня почали давати плоди. Зеленці якраз стануть хорошим допо­вненням до молодої картоплі, котра теж з’явилася у Бонців.

Таким чином подружжя забезпечує себе свіжою продукцією й не має потре­би ходити на ринок. Зрештою, вистачає вирощених овочів і для сім'ї сина, який проживає окремо.

Доглядають трудолюби й садовину. Щедро дарують ягоди вишні, гумі, мали­на, наливаються плоди персиків… Також в'ється по змайстрованій шпалері вино­град.

У закутку, біля огорожі, «прописався» елеутерокок. Його саджанець пан Ми­хайло кілька десятиліть тому привіз аж із Далекого Сходу, де свого часу працював на БАМі. Цей цілющий чагарник прижив­ся в нових умовах, тож використовується з лікувальною метою. Зокрема, надзви­чайно корисне для здоров’я коріння…

А дружина, пані Лідія, дуже любить квіти. Є вони не лише на клумбі, а й у ва­зонах. Так, у мансардній кімнаті дарують красу пеларгонії, кактуси.

Схожі новини