Передплата 2024 «Добрий господар»

Роман Григорчук повертається в Азербайджан

Триває підготовка команд Української Прем'єр-ліги (УПЛ) до нового сезону-2024/2025. Зміни в складах клубів набирають обертів, в тому числі й серед головних тренерів

Головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук у новому сезоні очолюватиме азербайджанське «Нефтчі». Фото sport.ua
Головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук у новому сезоні очолюватиме азербайджанське «Нефтчі». Фото sport.ua

За згодою сторін «Чорноморець» залишив керманич «моряків» 59-річний Роман Григорчук, який очолював одеську команду у попередніх двох чемпіонатах. Григорчук вже вдруге залишає «Чорноморець», а вперше це відбулося в грудні 2014 року. Загалом біля керма «чорно-синіх» Григорчук провів в УПЛ 162 гри: 57 перемог, 40 нічиїх та 65 поразок, різниця голів 181−200.

Григорчук продовжить тренерську біографію в азербайджанському «Нефтчі». В українського фахівця вже є досвід роботи в Азербайджані, де він у 2015−2018 роках очолював «Габалу». Можливо новим головним тренером «моряків» стане Юрій Максимов з «Дніпра-1». На перегляді в «Чорноморці» перебувають один з кращих бомбардирів Першої ліги у минулому сезоні Андрій Хома з «Прикарпаття» (14 голів), а також захисник Ернест Романчук, який виступав за угорський «Дебрецен-2». Залишили ж одеську команду Владислав Огіря та Владислав Шаповал.
«Динамо» домовилося з бразильською «Форталезою» про піврічну оренду 23-річного колумбійського захисника Браяна Себальйоса. Стало відомо, що динамівці вперше проводитимуть домашні матчі кваліфікації єврокубків у Любліні. Нагадаємо, що від початку війни «Динамо» в статусі господарів поля виступало у єврокубках у Лодзі, Кракові та Бухаресті.

Після двох років в оренді в «Реалі» до «Шахтаря» повернувся 20-річний захисник Вінісіус Тобіас, в основному виступав за дубль мадридського клубу. Також ряди «гірників» поповнив 22-річний захисник з Тунісу Алаа Грам. «Шахтар» підготовку до нового сезону проводить у Словенії. Перший контрольний матч підопічні Маріно Пушича зіграють 29 червня — з боснійським клубом «Сараєво».
Черговим новачком «Полісся» став 21-річний бразильський захисник Жоао Віалле, який раніше виступав у Бразилії за «Атлетіко Паранаенсе», «Парану» та «Ітуано». «Кривбас» залишили два досвідчені гравці - Микита Татарков, який провів в УПЛ 160 матчів (6 голів) та Роман Дебелко (89 ігор — 12 голів).

Новачком «Руху» став 21-річний нападник олімпійської збірної України Ігор Краснопір. У минулому сезоні Краснопір дебютував в УПЛ і складі «Оболоні», провівши 29 ігор (6 голів), а раніше в Першій лізі в складі «пивоварів» відіграв 19 ігор (3 голи). За деякими даними у зворотному напрямку: з «Руху» до «Оболоні» вирушить 21-річний нападник Денис Теслюк, який провів в УПЛ 20 ігор (1 гол). До «Руху» повернувся 21-річний захисник Гліб Савчук, який минулий сезон на правах оренди провів у Першій лізі в «Поділлі» (26 ігор — 2 голи). «Рух» зіграє перший під час міжсезоння товариський матч 29 червня — з «Вересом».

Схожі новини