Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Зробімо свою частину роботи. Перетворімо Україну в демократичну державу»

  • 29.06.2024, 09:31
  • 260

Петро Порошенко під час поїздки у Львів у стінах Політехніки зустрівся зі студентами місцевих університетів. Розмова з молоддю у переповненій залі була насиченою й емоційною — говорили про перспективи членства України в ЄС і НАТО, про загрозу популістів у Європі, про формулу перемоги й про економічну стратегію повоєнної країни

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Я твердо переконаний — Україна точно переможе. Кожен день свого життя ми з вами маємо робити крок, який нас до перемоги наближає», — вважає Порошенко.

«Я оптиміст щодо майбутнього України. Так само я є оптимістом щодо майбутнього Європи. Європа будується на цінностях, а не на грошах. Європа будується на демократії, а не на авторитаризмі. Саме тому я присвятив своє політичне життя одній меті - привести Україну до Європи. І якщо Україна буде в Європі, вона заслужила це, то далі процеси десовєтізації України набудуть незворотного характеру», — вважає Порошенко.

«Молодь є рушійною силою України. Молодь, яка народилася за часи Незалежності. Молодь, яка блискуче володіє мовами. Молодь, яка є патріотами. Молодь, яка є професіоналами. І молодь, яка є людьми вільними, демократичними. Саме молодь вийшла на Революцію Гідності. Вийшла в перший день, бо 1 грудня на Майданах України вже були мільйони і мільйони людей, але вони вийшли захищати молодь після побиття студентів. Вийшли проти несправедливості», — нагадав пʼятий президент.

«Зараз молодь проходить величезні випробування. На жаль, ми маємо великий відсоток молоді, яка гине на фронтах. Це є ризики для держави — ми втрачаємо найкращу нашу частину», — зауважив Порошенко.

«У нас нема альтернативи членству в НАТО. Ми не будемо зважати на позицію росії. росія не мала, не має і не буде мати право вето на український вступ до НАТО і євроатлантичну інтеграцію. Бо якщо НАТО буде боятися росії - росія переможе НАТО. Зробімо свою частину роботи. Перетворімо Україну в демократичну державу. Бо перетворити її в найсильнішу у військовому сенсі державу — ми це вже зробили», — наголосив Порошенко.

Схожі новини