Передплата 2024 ВЗ

Як на Львівщині відсвяткували День Конституції України

  • 28.06.2024, 12:37
  • 461

Сьогодні Україна відзначає День Конституції України. Львівщина також долучилася до святкування Дня Конституції

Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА

Як розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький, з нагоди свята Львівська ОВА ініціювала проведення у Львові Автопробігу Єдності, учасниками якого стали працівники поліції, ДСНС, прикордонної служби, екстреної медичної служби, клініки реабілітації Superhumans Center, представники військових бригад та волонтерських організацій. Загалом колона складалася з 28 автомобілів.

«Цим автопробігом ми нагадуємо собі та світові - українці шанують головний Закон своєї держави. Українці обʼєднані, а отже — непереможні», — наголосив очільник області.

Маршрут стартував з вул. Пилипа Орлика — вул. Івана Мазепи — проспект В’ячеслава Чорновола — проспект Свободи — Площа Ринок — вул. Винниченка.

Опісля у парку «На Валах» відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Розпочали захід з хвилини мовчання на знак пам’яті про всіх, хто віддав життя за Незалежність України. Згодом — під супровід оркестру Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного та команду начальника Львівської ОВА Максима Козицького на флагштоці замайорів блакитно-жовтий стяг.

«Конституція втілює найважливіші цінності українського народу: свободу, рівність, незалежність та територіальну цілісність. Саме це щодня захищають наші воїни, демонструючи мужність та відвагу. Сьогодні як ніколи ми відчуваємо значення прав і свобод, закріплених у нашому основному Законі. Ми бачимо, як ворог намагається зруйнувати наші цінності варварським вторгненням, але жодна зброя не може знищити наші ідеали, адже з нами правда, яка завжди перемагає!», — підкреслив очільник Львівської області Максим Козицький.

Схожі новини