Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українських захисників готують до зими: одяг купують навіть за кордоном

У Міністерстві оборони України почали готувати ЗСУ до зимового сезону - купують новий одяг, зокрема і за кордоном.

Про це повідомила на брифінгу заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Процес підготовки до зимового сезону розпочато, — каже пані Маляр. — Ми почали отримувати зимовий одяг за контрактами Міноборони. Першочергово замовили зимові куртки. Планується, що основні контракти віддаємо українським виробникам. Однак, через брак оборонне відомство змушене робити замовлення зимового одягу і за кордоном».

Не зимовим сезоном єдиним. Минулого тижня Міноборони передало для ЗСУ понад 21 тисячу бронежилетів, 7 тисяч шоломів, понад 5 тисяч пар взуття та близько 21 тисячі комплектів форми.

Про недобросовісних постачальників консерв для ЗСУ

«Міноборони виграло судову справу проти недобросовісного постачальника консервів. Виробник поставляв до війська не якісну м’ясну продукцію, — інформує пані Маляр. — Надав армійцям 164 тони зіпсованої продукції… Міноборони у судовому порядку змусило постачальника надавати лише якісні консерви».

Про зрив процесу постачання зброї для України

За словами Ганни Маляр, рф намагається зірвати процес постачання зброї для наближення перемоги.

«Спецслужби росії посилили підривну діяльність у різних країнах світу з метою зриву укладених Україною контрактів щодо постачання і придбання військової техніки та озброєння, — каже заступниця міністра. — Також їхня діяльність спрямовується на зрив постачання техніки та зброї».

Схожі новини