Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Для фур з пальним організували зелені коридори

Вони погоджені із польською стороною

Для фур з пальним організували зелені коридори
Для фур з пальним організували зелені коридори

Щоб вирішити на заправках проблему браку пального, на пунктах пропуску Львівської області для фур із пальним вдалось зробити так звані зелені коридори (в обидва боки пунктів пропуску). Це погоджено, зокрема із польською стороною.

Про це повідомив на брифінгу у Львові в.о. начальника Львівської митниці Данііл Меньшиков.

«Домовились з поляками про зелені коридори для пального, — каже він. — Пусті бензовози прямують в Європу без черг. Так само швидко повертаються в Україну та проходять митний кордон. Проблема з пальним буде вирішена найближчим часом. Загалом черг на державному кордоні Львівської області немає. З 10 травня прикордонники фіксують хорошу динаміку: до України почали повертатись більше людей, ніж виїжджають».

За словами пана Меньшикова, без черг на кордоні також пропускають автівки з гуманітарною допомогою.

«Черги вантажоперевезень зменшились протягом останнього тижня і стали контрольованими. Ми досягли домовленостей з польськими колегами, переформатували нашу роботу, зробили її ефективнішою», — наголосив він.

Про новий піший перехід

На пункті пропуску Рава-Руська уже за вісім місяців зведуть сучасний піший перехід. Його споруджують за польські кредитні кошти за 1,5 млн євро. Роботи планують завершити до «Євробачення-2023», яке відбудеться в Україні.

На Львівщині бракує піших пунктів пропуску із Польщею. А з початком повномасштабної війни, яку розгорнула рф та напливом біженців, на західному кордоні ця проблема лише загострилася.

«Багато людей, які не мають власних авто, яким не вистачило автобусів, хотіли перетнути кордон пішки. А у нас на західному кордоні є лише один такий пункт пропуску — у Шегинях. Тому це питання дуже актуальне. Адже, за останніми опитуваннями, понад 90% мешканців України хочуть в ЄС. А без належної кількості пунктів пропуску, ми не можемо претендувати на це членство» — додав заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко.

«Львівська митниця буде воротами, де зустрічатимуть фанів та гостей з Європи. Бачимо, що встигаємо за 7−8 місяців реалізувати проєкт пішого переходу та до старту пісенного конкурсу відкрити його», — підсумував Данііл Меньшиков.

Фото ілюстративне з Фейсбуку Західного регіонального управління Держприкордонслужби України

Схожі новини