Передплата 2024 «Добра кухня»

Багаті на білок продукти, які допомагають худнути

Білок допомагає довше зберігати відчуття ситості і худнути легко й майже непомітно. Хочете схуднути? Для цього не потрібно сидіти на дієтах — досить правильно харчуватися

Адже є продукти, в яких багато повільних вуглеводів і білка, необхідного для будівництва м’язової тканини, а також для того, щоб підтримувати почуття ситості і не набирати зайвих калорій з перекусами. Ми склали добірку продуктів-чемпіонів, які допоможуть схуднути — легко і непомітно.

Яйця. У стандартній порції міс­титься 6 г білка і менш ніж 1 г вуг­леводів. Яйця — зварені круто або смажені з помідорами і цибулею — це, безумовно, одні з кращих про­дуктів для сніданку.

Куряче філе. 20 г білка і 0 г вуглеводів — ось скільки корисних речовин міститься в стандартній порції курячого філе. Варто дода­ти до нього салат, зелені овочі або бобові - і вийде здоровий, корис­ний і смачний обід.

Нежирна яловичина. 25−30 г білка і 0 г вуглеводів — стандартна порція відвареної, запеченої або тушкованої яловичини допоможе надовго зберегти відчуття ситос­ті, а також забезпечить організм необхідною кількістю білка і допо­може захиститися від анемії. Пре­красний вибір!

Консервований тунець. Цей різновид риби не варто їсти час­то, оскільки тунець здатний на­копичувати ртуть, але час від часу можна використовувати до вече­рі або обіду. А якщо немає часу готувати, можна взяти звичайний консервований тунець, додати до нього трохи овочів або квасолі - і вийде чудовий обід.

Грецький йогурт. У стандарт­ній порції міститься 20 г білка і 8 г вуглеводів, але тільки в тому випадку, якщо ви купили йогурт без цукру і фруктових добавок. Втім, якщо вам хочеться посилити смак, додайте до йогурту ягоди або горіхи — і суперкорисний сні­данок не лише для здоров’я, а й для фігури готовий.

Арахіс. У невеликих дозах ці горіхи не лише безпечні для нашої фігури, а й корисні - головне, щоб арахіс не був занадто солоним чи солодким. Їжте на здоров’я, але все ж не надто захоплюйтеся.

Хумус. Нут — це один з най­корисніших овочів у світі. У ньому багато клітковини, дефіцит якої відчуває більшість з нас, а також багато вітамінів і мікроелементів, що підтримують здоров’я серця, судин і навіть головного мозку. А хумус, який традиційно готується з нуту — чудовий варіант суперко­рисного і безпечного для фігури перекусу. Головне, стежте за рів­нем солі.

Мигдаль. Не всі горіхи однако­во корисні для покриття дефіциту білка. Найбільше його міститься у мигдалі - 8 г на 100 г горіхів. Але пам’ятайте, що мигдаль, як і інші горіхи, досить калорійний, і тому варто стежити за розміром порцій.

Тофу. 100 грамів цього про­дукту містять 8 грамів білка — вже достатній привід включити його у свій раціон. Крім того, тофу ба­гатий на кальцій, селен і магній — дуже корисно!

Квасоля. Якщо ви хочете, щоб ваш раціон був по‑справжньому здоровим, без квасолі вам ніяк не обійтися. У половині склянки цих бобів міститься 8 грамів білка — майже чемпіон! Крім того, ква­соля багата на клітковину, якої не вистачає майже всім нам.

Валентина Миколів.

Схожі новини