Передплата 2024 ВЗ

Через нафтове ембарго росія може втратити мільярди, - ЗМІ

  • 31.05.2022, 15:55
  • 528

Часткове нафтове ембарго може позбавити рф мільярдів доларів виторгу

Через нафтове ембарго росія може втратити мільярди, - ЗМІ
Через нафтове ембарго росія може втратити мільярди, - ЗМІ

Про це повідомляє Bloomberg.

Так, під забороною нафта, яку постачають до ЄС морем. Як пише агентство, постачання морським транспортом становлять приблизно дві третини російського імпорту нафти.

«Коли цей захід буде введений в дію, за підрахунками Bloomberg, він коштуватиме Путіну до 10 мільярдів доларів на рік», — йдеться у статті.

Заборона змусить рф продавати свою нафту зі знижкою в Азію, де барель Urals і так продають зі знижкою 34 долари у порівнянні з барелем Brent.

Водночас припинення постачання через північну гілку нафтопроводу «Дружба» до Польщі та Німеччини коштуватиме ще 12 млрд, підрахував Bloomberg, базуючись на обсягах 2021 року та середній ціні на нафту марки Urals цього року — 85 доларів за барель.

ЄС поки вирішив залишити імпорт нафтопроводом «Дружба», від якого залежить Угорщина, яка була проти запровадження повного ембарго щодо РФ.

Відомр, що рф продовжить заробляти приблизно 6 млрд на експорті до Угорщини, Словаччини та Чехії через південні гілки трубопроводу «Дружба».

Як зазначає Bloomberg з посиланням на джерела, з нового пакету обмежень проти рф прибрали заборону купівлі європейської нерухомості для росіян. Від цього заходу відмовилися під тиском Кіпру, пише агентство.

За даними видання, заборона не повинна була зачепити росіян, які мають громадянство або дозвіл на проживання в країнах ЄС або Швейцарії.

Фото із мережі

Схожі новини