Передплата 2024 ВЗ

У Львові затримали ворожого агента: коригував вогонь

  • 27.05.2022, 14:45
  • 1 439

Він здійснював коригування вогню у Львові

У Львові затримали ворожого агента: коригував вогонь
У Львові затримали ворожого агента: коригував вогонь

СБУ затримала зрадника, який здійснював підривну діяльність в інтересах спецслужб рф та коригував ракетні обстріли на Львівщині.

Контррозвідники встановили, що зловмисник передавав ворожим спецслужбам інформацію про результати ракетних обстрілів у Львові, а також збирав аналітичні дані та повідомляв про необхідність нанесення ударів й по інших об’єктах критичної та оборонної інфраструктури.

Такі «рекомендації» зрадника допомагали агресорам наносити удари з більшою шкодою та отримувати потрібний візуальний аналіз.

«Вы скажите что надо еще посмотреть? Если необходимо, я утром могу сходить и сфотографировать» — такими словами зрадник завершував переписку з кураторами та засвідчував, що готовий зрадити свою країну.

Під час слідства стало відомо, що окрім коригування вогню чоловік збирав та передавав інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України, Нацгвардії та розміщення блокпостів територіальної оборони. Далі, зібрані дані, він передавав куратору через спеціально прихований чат в телеграм-каналі.

Наразі зраднику повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 2. ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Фото з мережі

Схожі новини