Передплата 2024 «Добрий господар»

росія перекинула в Україну ще 13 БТГ, - Пентагон

  • 27.05.2022, 10:30
  • 630

росія продовжує нарощувати в Україні кількість своїх загарбників

росія перекинула в Україну ще 13 БТГ, - Пентагон
росія перекинула в Україну ще 13 БТГ, - Пентагон

Пентагон повідомляє, що на території України є 110 батальйонних тактичних груп ворога.

Ще 9 травня їх було 97 БТГ. Тож за 2,5 тижні окупантам вдалося перекинути ще 13 БТГ.

Про це під час спілкування з журналістами заявив один з американських представників міністерства оборони США.

За його словами, найбільший контингент російської армії зараз перебуває на півдні. Натомість решта три угруповання мають приблизно однакову кількість БТГ всередині України.

Щодо ситуації на полях боїв, то в Пентагоні заявили, що, попри значну перевагу у кількості живої сили, значного просування росіян не виявлено. Так, вони мають незначний успіх у просуванні на Слов'янськ та Краматорськ. Та, якщо порівнювати кількість сил, які є в української та російської армій, то успіх в окупантів лише «частковий», який з української стороною компенсується на інших напрямках.

Відомо, що зараз тривають особливо важкі бої за Лиман.

Ще одна «гаряча точка» — це Сєвєродонецьк та Лисичанськ. У Пентагоні кажуть, що зараз тривають важкі бої у північно-східному Сєвєродонецьку. Російські окупанти намагаються витіснити українські війська звідти до Лисичанська.

Також росіяни намагаються наступати на захід та північ від Попасної. Дорога на захід веде на Бахмут, а на північ — до оточення Лисичанська та Сєвєродонецька.

Такі спроби росіян просунутися вперед в Пентагоні вважають наміром здійснити оточення українських сил на найбільш віддаленій східній точці — Сєвєродонецьку та Лисичанську. Саме через це окупанти неодноразово здійснювали спроби перерізати трасу Лисичанськ — Бахмут, щоб перекрити постачання Сєвєродонецька та Лисичанська. Траса поки перебуває під контролем українських сил, хоча і прострілюється окупантами.

Натомість українська армія продовжує відтісняти ворога від Харкова. Пентагон оцінює успіхи української армії в діапазоні «від кількох кілометрів до більш ніж 10 кілометрів».

В інших регіонах не відбувається великих боїв. Для прикладу, в Пентагоні очікували, що росіян намагатимуться рухатися від Донецька в бік Великої Новосілки. Але там не зафіксовано ніякого зрушення. Те саме стосується і ситуація між Херсоном та Миколаєвом. Хоч там і тривають бої, але активних змін у лінії фронту не помічено.

Водночас наразі росія намагається всіма можливими способами поповнити свої війська в Україні. На цьому наголосили у Пентагоні під час брифінгу. Зокрема, зазначили, що в росії на війну відправляють тепер ще й контрактників-добровольців, які були в резерві

Наголосили ще й на тому, що призовний вік у росії збільшили. Тепер воювати проти України відправляють не лише вчорашніх школярів. Це все тому, що вік потенційного учасника «спецоперації» зріс до 50 років.

У Пентагоні наголошують, що раніше до армії рф можна було вступити до 40 років. Тож значні втрати в Україні змушують країну-агресорку збільшити віковий ліміт, щоб набрати охочих.

Фото із мережі

Схожі новини