Передплата 2024 «Добрий господар»

Не хочуть люди в Дрогобичі з московською церквою справу мати!

У місті заслухали заяву представників громади міста, які висловились однозначно – не повинно бути на території ОТГ церковної установи, яка підпорядкована УПЦ мп та рпц

Не хочуть люди в Дрогобичі з московською церквою справу мати!
Не хочуть люди в Дрогобичі з московською церквою справу мати!

25 травня у Дрогобицькій міській раді зібралась спеціально створена комісія.

Як інформує пресслужба міськради, підставою для засідання стало майбутнє розташованої на вул. Трускавецькій, 56, у Дрогобичі православної парафії церкви святого Іова Почаївського, яка підпорядкована московському патріархату.

Не вперше дана церква привертає увагу депутатів. Спочатку це сталося відразу ж після розв’язання росією повномасштабної війни проти України. Тоді обранці ОТГ висловили своє категоричне несприйняття щодо функціонування даної парафії. Зважаючи на відверту ворожість московської церкви, яка, виправдовуючи злодіяння рашистів на нашій землі, благословляє їх на геноцидні дії, винищення українців як нації, було прийнято рішення заборонити діяльність храму як структурного підрозділу кремлівської церкви. Сказано — зроблено. Церкву закрили. Але це, як показали наступні події, аж ніяк не призвело до наступного кроку, логічного завершення історії.

Річ у тому, що, як було наголошено на засіданні комісії, «парафіянин церкви, жителі мікрорайону, на території якого розташована церква, мешканці Дрогобицької громади, як і, звісно, посадовці місцевої Ратуші, одностайні в тому, що на території ОТГ не повинно бути жодних структурних підрозділів московського патріархату».

У Дрогобицькій міськраді терпеливо чекали, коли вже нарешті до такого самого бачення «дозріють» священнослужителі церкви. Отців запросили на засідання комісії. Всі хотіли почути їхню думку. Але, як неважко здогадатись, не дочекались.

Як було сказано під час засідання комісії, «встановлено, що земельна ділянка, яка віддана під храм, перебуває у комунальній власності громади міста Дрогобича та не передана у користування юридичній особі «Релігійна громада Української Православної Церкви в місті Дрогобичі». Відповідною юридичною особою не зареєстровано жодних майнових прав на об’єкти нерухомого майна на вул. Трускавецькій, 56, у Дрогобичі «.

Члени комісії заслухали заяву представників громади міста, які висловились однозначно — не повинно бути на території ОТГ церковної установи, яка підпорядкована УПЦ мп та рпц. Заслухано й заяву парафіян церкви Іова Почаївського, які висловили бажання перейти в підпорядкування Православної Церкви України. Волю парафіян у ПЦУ почули. Прибулий на засідання єпархіальний декан Дрогобицько-Самбірської єпархії ПЦУ Леонід Городиський зачитав присутнім рішення єпархії від 25 травня про прийняття громади храму святого Іова Печерського до єпархії Православної Церкви України.

Фото умовне з Фейсбуку Дрогобицької міської ради

Схожі новини